Jump to content
HutanuRobert28

Emergency 4 doesn't start.

Recommended Posts

Hello guys,i have a problem with Emergency 4,after i open it, there is a black screen for a short time and then it just closes,without any error or anything like that.

I tried running it in compatibilty mode, and i re-installed it. But it still doesn't work.

The thing is that around 1 year ago on the same computer the game worked perfectly. I don't know why it stopped doing so.

Here is the logfile:

Init Filesystem...
Registered FS device "local"
Registered FS device "base"
Registered FS device "lang"
Init UpdateChain...
Init Timer...
Init Screen...
Init Scriptscheduler...
!Graphics system: Microsoft Corporation GDI Generic
GL_WIN_swap_hint GL_EXT_bgra GL_EXT_paletted_texture
CPU speed detected: 2657
Init GFX...
Init Vision...
|Vision DLL path: C:\Program Files (x86)\WizardWorks\911 - First Responders\vision71.dll
|Vision(TM), Version PC-4, 7, 28, 0
|Loading entity plugins of directory <C:\Program Files (x86)\WizardWorks\911 - First Responders\Data> ...
|List of loaded plug-ins:

|Plug-in named 'CubeMapHandle_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'VisionConsoleEntity_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'VisBase_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'VisBaseEntity_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'VisMouseCamera_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'VisObject3D_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'VisActionHelperEntity_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'VarManager_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'BaseEntity_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'VBaseCameraEntity' loaded statically!

|Plug-in named 'VCamEntity' loaded statically!

|Plug-in named 'GameEntity_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'Emitter_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'BaseGameEntity_cl' loaded statically!

|Plug-in named 'TargetEntity_cl' loaded statically!

|Registering plug-ins done !

|Initializing Vision Graphics Engine
|Detecting CPU type and features
|CPU:Pentium II/III FPU MMX ISSE 3DNow!
|Vision Core: Allocated 28 kB of memory for Polygon Chunks
|Vision Core: Allocated 9 kB of memory for Entities
|Settings renderer configuration
Initializing post processor 'PerceptionCore'
 * Skipping config file
Initializing post processor 'MotionBlur'
 * Skipping config file
Initializing post processor 'Nightvision'
 * Skipping config file
|Initialising video driver: 0
|Setting screen mode to x:1024 / y:768 / bpp:32 / refresh:0
|Screen Mode is fullscreen, return value: -401
|Stencil buffer: 8 bit / ZBuffer: 32 bit
|Initializing OpenGL rendering subsystem
|Setting initial Renderer States
|Vendor: Microsoft Corporation
|Renderer: GDI Generic
|Driver Version: 1.1.0
|Extension GL_EXT_texture_filter_anisotropic not available
|Extension GL_EXT_texture_lod_bias not available
|Extension GL_ARB_multitexture not available
|Extension GL_ARB_texture_env_dot3 not available
|Extension GL_ARB_texture_env_subtract not available
|Extension GL_EXT_texture_edge_clamp not available
|Extension GL_EXT_texture_env_add not available
|Extension GL_EXT_texture_env_combine not available
|Extension GL_EXT_texture_cube_map not available
|Extension GL_ARB_texture_compression not available
|Extension GL_EXT_point_parameters not available
|Extension GL_EXT_clip_volume_hint not available
|Extension GL_EXT_vertex_weighting not available
|Extension GL_EXT_separate_specular_color not available
|Extension GL_EXT_stencil_wrap not available
|Extension GL_EXT_vertex_shader not available
|Extension GL_EXT_multi_draw_arrays not available
|Extension GL_ATI_fragment_shader not available
|Extension GL_ATI_pn_triangles not available
|Extension GL_ATI_map_object_buffer not available
|Extension GL_NV_texgen_reflection not available
|Extension GL_NV_fence not available

  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Get on google and see what other people have done to remove the codec.

I am not familiar with the specific steps of removing those codecs, all I know is that there probably exists an all in one tool to do that.

 

  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Its often part of a codec pack

I read about people using this tool to reset:\

https://www.free-codecs.com/codec_tweak_tool_download.htm?f=codec_tweak_tool_download

 

20 hours ago, HutanuRobert28 said:

|Vendor: Microsoft Corporation
|Renderer: GDI Generic

This means you are using default drivers. Which automatically causes to miss certain graphic extensions. Additional to this I noticed you are using the the integrated graphics card, can you confirm this? (This will likely be a huge bottleneck) 

In case it is the integrated graphics card, the drivers can be found here:

https://downloadcenter.intel.com/product/81511

Also I noticed you are running the game on a Core 2 Quad, this will work but it might "lag" on big missions and certain mods. 

 

  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Did you try installing the driver? (first on in the list) 

Feel free to attach a picture of the backside of your pc then I will be able to tell you if it's an integrated card 

  • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...