Jump to content

Hoe skin ik voertuigen?


Description

Hoe skin ik voertuigen?
Voertuigen een nieuw uiterlijk geven (skinning) in Emergency 3 is zo simpel, dat iedereen het kan, zelfs ik.

De skins van voertuigen vind je in de Emergency 3 program directory, b.v. emergency 3 demo\\\\data\\\\models\\\\vehicles. Hierin zie je onder vehicles de verschillende voertuigskins per hulpdienst in een directory. b.v. emergency 3 demo\\\\data\\\\models\\\\vehicles\\\\polizei voor politieauto’s, …\\\\ambulanz voor ambulances en …\\\\feuerwehr voor brandweer. De skin-files eindigen op *.dds.

Om ze te bewerken heb je 2 mogelijkheden. (Zorg altijd dat je een reservekopie hebt! Maak b.v. een kopie van de totale dir emergency3\\\\data\\\\models incl. alle subdirs). Je kunt de .dds-files direkt in Photoshop openen met een plug-in, of je kunt met het losse programmaatje DDS_Convert ze in een gangbaar formaat converteren. Beide kun je op deze site downloaden.

De Photoshop plugin installeren:
Download het bestand. Pak alle bestanden, behalve .dll-bestanden uit in subdir onder \\\\Program Files\\\\Adobe\\\\Photoshop\\\\plugins, b.v. Photoshop\\\\plugins\\\\em3. Pak de .dll-bestanden uit in de Photoshop hoofddir \\\\Program Files\\\\Adobe\\\\Photoshop. Je kunt nu met File – Open .dds bestanden openen.

Als je geen ervaring met Photoshop hebt, kun je het beste DDS_Convert gebruiken, dan kun je met de standaard Windows Paint al skins maken.

Tips:

Probeer altijd om de details, zoals deurgrepen en naden, te behouden, dit geeft het beste resultaat.


Teksten en letters kun je het beste met de hand schrijven omdat de tekstfuncties van de meeste beeldbewerkingsprogramma’s er slecht uit zullen zien in het resultaat


Het is het makkelijkst om te werken aan de hand van een originele foto van het voertuig dat je wilt skinnen.


Bij de meeste DDS-files wordt slechts een half voertuig in de Skin opgeslagen. de andere kant is het spiegelbeeld van de eerste, dit is vooral bij teksten een probleem, maar het kan jammer genoeg niet anders.


Is het ontwerp klaar, dan moet het weer opgeslagen worden.

“stw” voor de politieauto


“rhc” voor de reddingshelikopter


“nef” voor de GGD-auto


“rtw” voor de ambulance


“rw” voor het brandweer hulpverleningsvoertuig


“asf” voor het brandweer bergingsvoertuig

enz.

Bij de Photoshop en Nvidia DDSPlugin: Eerst de filenaam en soort (.DDS) invoeren, dan op Save klikken en de opties “DXT1 RGB (No Alpha)”, “2D Texture”en “No MIPmaps” uitkiezen. Als je de DDS-Converter gebruikt, moet je de skin eerst weer als Bitmap opslaan het file met de Converter in een DDS-file veranderen. Daarna moet je de de DDS nog in zijn originele directory terugzetten. Start Emergency 3 en bewonder je nieuwe voertuig!
Mocht het mislukt zijn, dan is alles wat je hoeft te doen je reservekopie van emergency 3 demo\\\\data\\\\models terug te zetten.

Veel succes!

Door Uitgerukt.

User Feedback



Recommended Comments


Guest
Add a Comment

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...